16 03 eurostaddion voetweg extra vertragingDe Brusselse liberale excellenties Vanhengel en Courtois, die het Eurostadion “trekken”, hebben een nieuwe blunder van formaat begaan. Ze vergaten zowaar na te kijken of men wel màg bouwen op parking C. Niet dus. Er loopt een voetweg midden over het terrein. Dit is openbare ruimte, eigendom van gemeente Grimbergen. Dit betekent:

  1. Er mag niet op gebouwd worden
  2. De opheffing van de weg moet aangevraagd worden vooraleer er gebouwd kan worden. Die procedure duurt 6 maand en daarin zit ook beroepsmogelijkheid.
  3. Pas nadat de weg opgeheven is kan er een bouwvergunning aangevraagd worden.

Impact?

Hierdoor loopt het Eurostadiondossier opnieuw zware vertraging op. Enkel door het amateuristisch handelen van de betrokken liberale excellenties. De deadline die de UEFA stelde “de bouw van het nieuwe stadion moet in 2016 beginnen”, kan onmogelijk gehaald worden. De werken kunnen ten vroegste starten in april 2017 (best case scenario).

Het vervolg?

Ik ga Vanhengel hier morgen over ondervragen en ik wil een speciale commissie in het Parlement over dit onderwerp. Intussen zetten advocaten alle zeilen bij om de zaken geregeld te krijgen, de vraag is of de deadline tout court nog gehaald kan worden. De bevoegde politici hebben er een zootje van gemaakt… de vraag is of zij niet beter van dit dossier worden afgehaald?

Ook het Laatste Nieuws bracht mijn bericht hierover.