“Citroëngarage: naast een cultureel ook graag een sociaal en economisch project”

Groen is blij met de culturele invulling en het behoud van het unieke industrieel erfgoed van de voormalige Citroëngarage. De partij roept tegelijk op de buurt meer te betrekken bij dit project. Zo wordt het geen ‘culturele ufo’ maar een bruisende inclusieve hub die antwoord biedt op de noden van de Brusselaars in de Kanaalzone.

Brussels Parlementslid Arnaud Verstraete reageert: “Participatie blijft jammer genoeg een pijnpunt bij deze regering. De Brusselaars zijn helemaal weg van de mogelijkheden van de Citroëngarage. Ze willen meedenken en meedromen. Vervoort heeft daar jammer genoeg weinig oren naar. Terwijl het net een enorme opportuniteit is om van meet af aan het publiek te betrekken bij de herbestemming van dit fantastische gebouw. Grijp de kans om hier een echt Brussels project van te maken in plaats van een Parijse kopie.”

 

Arnaud Verstraete:

“De Brusselaars zijn helemaal weg van de mogelijkheden van de Citroëngarage. Ze willen meedenken en meedromen. Dit is een enorme opportuniteit om van meet af aan het publiek te betrekken bij de herbestemming van dit fantastische gebouw.”

 

Brussels parlementslid Annemie Maes is tevreden dat de Citroëngarage een echte culturele invulling krijgt. “Brussel is al heel wat gerenommeerde kunstinstellingen rijk, dit kan een geweldige meerwaarde zijn voor de culturele uitstraling van onze hoofdstad. Dat ook het CIVA en het Sint-Lucasarchief een plaats krijgen op de site is een positieve zaak.”
De Groenen geven tenslotte nog aan verbaasd te zijn m.b.t. de rol die de voormalige kabinetschef van Vervoort, Yves Goldstein, speelt in dit project. Is zijn aanstelling als projectleider een opstapje naar het directeurschap van de site? Heeft de Brusselaar de garantie op een objectieve procedure voor de benoeming  van een directeur of is alles al in kannen en kruiken? Arnaud Verstraete zal de Minister President hierover de komende week ondervragen in het parlement.