Dit is mijn verhaal …

“Ik ben opgegroeid in de omgeving van Aalter, ging ik psychologie studeren in Gent. Na vakantiejobs en stages in de privésector ging ik op zoek naar job met ‘maatschappelijke impact”. De zoektocht duurde langer dan verwacht en zo ben ik 8 maanden interimarbeider geworden. Dat was vooral nachtwerk in de voedingsindustrie. Daar heb ik persoonlijk kunnen ondervinden wat “flexibilisering” betekent en in welke mate arbeiders vandaag gepusht en gecontroleerd worden om te komen tot maximale performance.”

“Met die ervaring op zak kon ik aan de slag in ontwikkelingssamenwerking, bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Na vier zeer interessante jaren groeide de goesting om mij meer bezig te houden met de situatie hier. Na een leersabbat in overheidsmanagement kwam ik bij de Vlaamse overheid terecht, waar ik als beleidsmedewerker in Mobiliteit van start ging.”

“In die periode ging ik ook in Brussel wonen. De liefde bracht mij hier en deed me ontdekken dat er veel meer aan Brussel was dan de grijze façades van kantoorgebouwen die ik op mijn dagelijkse pendelroute zag. De oprechte contacten met Brusselaars uit alle windstreken, de spontane gezelligheid… hoe meer ik ontdekte, hoe meer ik verkocht was. Brussel is voor mij nu een fantastische stad waar ik me thuis vol. Terugkijkend besef ik wel dat hoe anders het voorheen was. Vandaag herken ik bij heel veel Vlamingen wat ik zelf voelde voor de eigen hoofdstad: weinig interesse en een eerder negatief beeld. Wegens weinig bekend en dus weinig bemind. Vooral dat laatste zou ik graag zien veranderen. Ik voel me niet geroepen om Vlamingen daarover direct aan te spreken. Ik focus mij liever op de ontwikkeling van onze hoofdstad en de rest zal gaandeweg wel volgen. Brussel is een laboratorium met een fantastisch potentieel, een maakbare stad, waar meer en meer mensen elkaar vinden om een gedurfde en veelbelovende toekomst uit te tekenen.”

“Intussen groeide goesting om mee beleid uit te tekenen, niet te blijven bij “uitvoeren wat anderen beslist hadden”. Te vaak kon ik mij niet vinden in die uitgezette richting… Na 2 jaren bij de Vlaamse overheid ging ik aan de slag als adviseur op het kabinet van Bruno De Lille, toen Staatssecretaris bevoegd voor onder meer mobiliteitsbeleid. Werken aan een betere inrichting van de stad werd meer en meer een passie, die mij binnen en buiten de werkuren bezighoudt… en dat is het nog steeds.”

“Nu wil ik als Brussels parlementslid verder mee de stad van de toekomst vormgeven. Door vanuit de oppositie constructieve voorstellen aan te brengen, door met de Brusselaars die willen te werken aan de stad van de toekomst.”